Inloggen
Winkelwagen

Geen items!


 

Home     Nexus eazy 310
Nexus eazy 310

Nexus eazy 310
€ 1999.00
Artikelcode: HEnv3540
Nexus eazy 310
  • Productinformatie

Nexus 310 Eazy

De Nexus Eazy is Evolution Aqua´s nieuwe filter systeem, gebruik makend van het industrieel bewezen Kaldnes bewegend bed, gekoppeld aan het innovatieve Eazy mechanisch filter. De Nexus Eazy zorgt voor uitstekende water helderheid en kwaliteit, pomp of gravity gevoed. Het is heel gemakkelijk “Eazy” en schoon te onderhouden, minimale onderhoudskosten, er zijn geen service onderdelen nodig, hij is ontworpen en gebouwd om een leven lang mee te gaan en dat alles tegen een zeer concurrerende prijs.

Zo is de werking:
De Eazy is een roestvrij stalen vat, dat een volume van statische Kaldens media bevat. Het bevindt zich in de centrale kamer van de Nexus. Water komt binnen in de centrale kamer en komt in de Eazy door openingen in het onderste gedeelte van het toestel. Dit zorgt voor een golf naar beneden die ervoor zorgt dat veel van de grotere stukjes zweefvuil zich buiten nestelen voordat ze de Eazy binnengaan. De grootte van de openingen is dusdanig dat geen groot vuil door de cylinder kan en dient dus als een eerste mechanische filter. Het water komt dan door het statische Kaldens media, gebruik makend van zwaartekracht en langzame stroming zorgt dit proces ervoor dat de fijne deeltjes vast komen te zitten. Het zweefvuil blijft achter in het statisch kaldnesmedium, het schone water komt dan in de buitenste kamer van de Nexus waar het Kaldnes bewegend bed zich bevindt dat zorgt voor biologische behandeling voordat het water teruggaat naar de vijver.
Onderhoud:
De Nexus Eazy is ontzettend makkelijk en plezierig schoon te maken. De waterpomp is uitgeschakeld en een drieweg klep wordt omgezet die lucht onttrekt aan de buitenste Nexus ring en deze in de basis blaast van de Eazy, dit zorgt ervoor dat de Kaldnes media gaat schudden en bewegen waardoor het vuil los wordt gespoeld. Terwijl dit gebeurt, worden de gevangen deeltjes naar de centrale kamer van de Nexus geblazen en je kunt zien hoeveel afval eruit wordt gefilterd. Zodra de Kaldnes media lang genoeg geschud is, wordt het water weggespoeld door de reinigingsklep die zich bevindt aan de basis van de Nexus. Zodra het schoon is wordt de lucht toevoer weer ingesteld in de buitenste ring en het systeem start opnieuw op. Het hele proces van begin tot eind duurt minder dan 4 minuten. Het Nexus assortiment is verbeterd en makkelijker gemaakt en bevat 4 complete filter installaties. Deze bestaan uit de Nexus 2000 en 3000 die de Answer techniek gebruiken en worden gebruikt voor gravity systemen De Nexus 200 en de Nexus Eazy 300 bevatten de nieuwe Eazy mechanische filter. Deze kunnen worden gebruikt met pomp aangedreven of gravity gevoed.